X
GO
da-DKkl-GL
NYHEDER

NY VEJLEDNING TIL DEN NYE LOV OM BARSEL

Nuuk d. 22. Juni

På Efterårssamlingen 2020 blev Inatsisartutlov nr. 5 af 19. november 2020 om orlov i forbindelse med graviditet, fødsel og adoption vedtaget. I den forbindelse har GE udarbejdet en vejledning til den nye lov, der trådte i kraft 1. januar 2021. 

Hent vejledningen her


NYE PJECER OM ARBEJDSMILJØ

Nuuk d. 15. juni

Arbejdsmiljørådet har udarbejdet nye pjecer vedrørende psykisk arbejdsmiljø og forebyggelse og håndtering af krænkende handlinger af seksuel karakter.

 

Hent pjecerne her:

- Godt psykisk arbejdsmiljø
Forebyg og håndter krænkende handlinger af seksuel karakter - Inspiration og værktøjer


ÆNDRING AF LOVGIVNING OM ARBEJDSMARKEDSAFGIFT (AMA)

Nuuk, d. 14. juni

Ved Inatsisartut lov nr. 9 af 19. november 2020 om ændring af landstingslov om arbejdsmarkedsafgift er arbejdsmarkedsafgiften forhøjet fra 0,9 % til 1,1 % for det private erhvervsliv.

 

Dette skyldes finansieringen af en barselsfond for ansatte i det private erhvervsliv.

 

Fra den 1. juli skal virksomhederne udbetale løn under medarbejdernes barselsorlov, hvorefter de kan søge refusion ved barselsfonden.

 

Der vil komme nærmere information, når sekretariatet for fonden er etableret.

 

Læs mere her

 


GE´S SEKRETARIAT HOLDER LUKKET I DAG DEN 27. MAJ

Nuuk, den 27. maj

Alle medarbejdere i sekretariatet deltager i kursus i dag fra kl. 9.00-16.00, så der ingen der tager telefonen i dag, men i kan sende en mail, så vil den enten blive besvaret i pauserne eller i den nærste fremtid.

Med venlig hilsen 

Karsten Lyberth Klausen


Koalitionsaftalen: Solidaritet - Stabilitet - Vækst / set med Grønlands Erhvervs øjne

Medlemsmøde fredag d. 18. juni kl. 14:30 via MS Teams

Nuuk, den 26. maj 2021

Den ny koalition mellem IA og Naleraq (med Atassut som støtteparti) har offentliggjort koalitionsaftalen Solidaritet-Stabilitet-Vækst, som Grønland skal ledes efter de kommende 4 år. Aftalen bygger videre på de valgløfter, der blev givet under valgkampen, og har en række berøringspunkter for grønlandsk erhvervsliv, bl.a. igennem den erhvervspolitik, der skal føres.

Grønlands Erhverv arbejder med at etablere onlinebaserede medlemsmøder ("town hall møder") , hvor forskellige relevante emner behandles igennem korte oplæg for medlemmerne. Første "town hall" er fredag 18. juni kl. 14:30, hvor Direktør Christian Keldsen vil give indblik i koalitionsaftalen og hvordan Grønlands Erhverv forholder sig til dens indhold.

Læs mere her

 


FØDEVARER - IVÆRKSÆTTERI OG PRODUKUDVIKLING
Nuuk, den 15. april 2021