GO
da-DKkl-GL
SERVICEORGANISATION

INTERESSEORGANISATION

ARBEJDSGIVERORGANISATION

ERVERHVSUDVIKLING

NYHEDER

GREENLAND SCIENCE WEEK 2019
21. August 2019

Invitation letter - Greenland Science Week 2019 in Nuuk Join us for an Arctic science conference in Nuuk in December 2019! It is our pleasure to invite you to attend the Greenland Science Week conference in Nuuk, December 1-5, 2019.
The first Greenland Science Week (GSW), which is arranged by Ilisimatusarfik, AAU Arctic, Greenland Perspective and Kommuneqarfik Sermersooq, serves as a platform for a meeting between international and Greenlandic researchers. The main purpose of GSW 2019 is to kick-start a dialogue among institutions, business and research and to facilitate knowledge cooperation with local communities in Greenland. The secondary purpose of GSW is to consolidate Greenlandic academia around an Arctic science agenda, and GSW 2019 is the first cross-disciplinary initiative that is committed to Arctic research as well as Greenlandic issues.

Read more here

Call for abstract


Pressemeddelelse 21. august 2019

ORDNEDE FORHOLD OG ET EFFEKTIVT ARBEJDSMARKED - TO SIDER AF SAMME SAG

I SIK og Grønlands Erhverv (GE) ønsker vi at udtrykke vores opbakning til Naalakkersuisoq for Råstoffer og Arbejdsmarked, Erik Jensen, i hans konstruktive medvirken til at finde en løsning på en af vores rigtigt store udfordringer – nemlig mangel på arbejdskraft flere steder i samfundet. Når der skal hentes arbejdskraft udefra, skal den bydes velkommen, og vi har alle et ansvar for, at det sker i respekt for gældende overenskomster og i henhold til lovgivningssikrede minimumsrettigheder.

De seneste tal for ledigheden i Grønland viser et forsat fald i antallet af registrerede ledige. Grønlands økonomi vokser, og det gør antallet af arbejdspladser heldigvis også. Når flere familier har en stabil indkomst, mindsker vi økonomisk ulighed.

Læs mere her

 

Jess G. Berthelsen                                             Brian Buus Pedersen

Formand for SIK                                                 Direktør, Grønlands Erhverv


INVITATION TIL KONFERENCE OM BØRNEKONVENTIONEN OG VERDENSMÅLENE

Nuuk den 20. August 2019

UNICEF holder sammen med NAKUUSA konference om Børnekonventionen og Verdensmålene den 27. og 28. november i Katuaq, Nuuk. Anledningen er Børnekonventionens 30 års jubilæum.

Formålet med konferencen er at tydeliggøre muligheden for at fremme børns rettigheder gennem Verdensmålsindsatser, også i erhvervslivet.

På konferencen vil vi desuden gennemgå UNICEFs Children’s Rights and Business Principles og på baggrund af konferencen sætte et arbejde i gang hvor vi samler og opdaterer de vigtigste af principperne i en grønlandsk sammenhæng, med henblik på at udgive disse på grønlandsk og dansk.

 

Se invitationen HER - DK - KAL

 

For nærmere oplysninger kan Sara Olsvig kontaktes på +299583800 eller email: solsvig@unicef.dk


Nuuk, 16. August 2019

MIND YOUR OWN BUSINESS

Giv unge drenge i Nuuk ne unik mulighed for at etablere en microvirksomhed

Mind Your Own Business starter to nye iværksætterforløb efter sommerferien, og til det søger vi frivillige venturepiloter, som har lyst til at sætte deres faglige og sociale evner i spil i et anderledes læringsrum i samarbejde med unge drenge. Som frivillig venturepilot får man et stærkt netværk med andre engagerede frivillige, hvor samarbejde og fællesskab bliver båret af faglige og personlige kompetencer. Og det budskab kunne jeg godt tænke mig at få ud til alle jeres medlemmer.

 

Hvad er Mind Your Own Business?

Vi samarbejder med unge drenge fra Nuuk. De får mulighed for at starte deres egen virksomhed med støtte fra frivillige venturepiloter og mentorvirksomheder, hvilket vil sige virksomheder fra Grønlands erhvervsliv. 
Vi anvender iværksætteri som metode til drengenes personlige og faglige udvikling, og til at give drengene forståelse af processerne omkring opstart af egen virksomhed. Drengene er mellem 13-21 år og skal derfor bruge masser af sparring fra frivillige venturepiloter, som har lyst til at sætte egne kompetencer i spil sammen med drengene. Det kunne være i en HR afdeling, hvor mikrovirksomhedens opbygning diskuteres og en dertilhørende personalepolitik udarbejdes. Eller i en marketingafdeling hvor drengene skal identificere og kommunikere til den rette målgruppe. Man arbejder i et alsidigt team af venturepiloter, som sammen støtter drengene i et forløb på 8 mdr. (oktober-maj) med en fast ugentlig mødedag.

Mind Your Own Business har startet 52 mikrovirksomheder i Danmark siden 2010 og er åbnet i Nuuk i januar 2019.

Via linket kan du se en kort film om den første etablerede mikrovirksomhed i Nuuk, hvor drengene og frivillige selv fortæller om, hvordan det er at være med.

Vi rekrutterer venturepiloter her i august og i september. Og du kan kontakte Projektleder Ivalu Nørreslet Rex via e-mail ivalu.rex@myob.dk  eller på mobil 285890.


AURORA NR. 3 2019

Nuuk, 26. juli 2019

Nyt nummer af Aurora er kommet. Læs ved at klikke på billedet:


INVITATION

Nuuk, den 10. Juli 2019

Børnekonventionen fylder 30 år den 20. november 2019. I den anledning holder NAKUUSA sammen med UNICEF konference om FN’s Børnekonvention og FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.
Konferences afholdes den 27. & 28. November i Katuaq Nuuk

Tilmelding: Mail til KBK@unicef.dk
senest den 25. oktober, 2019.

SE HELE INTITATIONEN HER - DK - KAL


UDVIKLINGEN SKAL VENDES

Nuuk, den 4. juni 2019

Grønlands store rederier går sammen om en markant styrkelse af de maritime uddannelser.

En arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra Royal Greenland A/S, Royal Arctic Line A/S, Polar Seafood Greenland A/S, Imarsiornermik Ilinniarfik/ Grønlands Maritime Center, Grønlands Erhverv og Departementet for Uddannelse har startet arbejdet med at styrke de maritime uddannelser.

Læs mere HER


Mail fra Qaqortoq Entreprenør forretning ApS

Nogle af vores medlemmer har modtaget en mail fra Qaqortoq Entreprenør forretning ApS med afsender Thomas Rasmussen, Telefon 46 02 44 / 85 82 87. Dette mail er en spam og skal ikke åbnes.

KALENDER
«september 2019»
mationtofr
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
GE´s AKTIVITETER
RSS
ANDRE AKTIVITETER

VETERANPROJEKT GRØNLAND

Grønlands Erhverv stiller sine lokaler til rådighed for et Gå-hjem-møde onsdag den 4. september 2019, kl. 15.00 om Veteranprojekt Grønland. Se programmet HER


FREMTIDENS LEDELSE I GRØNLAND

Det foregår den 25. september på Hotel Hans Egede

Læs mere om de to events HER


DEN LOVPLIGTIGE ARBEJDSMILJØUDDANNELSE 2019
Læs mere om kurset
HER
Tilmelding HER


ØKONOMISTYRING, CONTROLLER PÅ 4 DAGE

Dato: 10-13 December 2019

Tilmelding: Skriv til kontakt.gifu@gmail.com

Sted: Katuaq, Nuuk

Læs mere HER


TALENTUDVIKLINGSFORLØB
(
Manager Trainee program – MTP)
Dato: Datoer udmelder, når der er et hold klar
Sted: Nuuk, Katuaq
For yderligere oplysninger henvises til:
Frank Arnskjold +299 55 23 10 eller mail
kontakt.gifu@gmail.com
John Eli Andersson på + 45 2634 6266